Эрүүл хоолонд зориулж тавган дээрээ өнгө нэмээрэй

2024-04-03

Зарим хүмүүс хоолыг урлагийн нэг төрөл гэж үздэг ч алаглан харагдах хоолоор дүүрэн таваг таны хувьд харахад сайхан байхаас гадна эрүүл байж болох уу?

Жимс, хүнсний ногоонд өнгө оруулдаг байгалийн нэгдлүүдийг фитохими гэж нэрлэдэг. Эдгээрийн ихэнх нь антиоксидант бөгөөд чөлөөт радикал хэмээх хортой бодисоос хамгаалдаг гэж үздэг.

Янз бүрийн фитохимийн бодисоор баялаг хоол хүнс хэрэглэх нь эрүүл мэндэд сайн нөлөөтэй бөгөөд зүрх судасны өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх ач тустай.

Хоолны тавгаа олон өнгө оруулан чимэглээрэй.

Дараагийн хоолондоо та аль болох олон янзын өнгөтэй жимс жимсгэнэ, хүнсний ногоо нэмээд үзээрэй. Энэ нь танд илүү чухал тэжээллэг бодис авах буюу өдөрт 5 жимс, хүнсний ногоо идэж байхыг санал болгож буй зорилгод хүрэхэд тусална. Дээрээс нь таны хоол илүү сайхан амттай болж болох юм.


Эрүүл мэндийн тест
Улаан өнгөтэй жимс нь цусны даралт, холестерины хэмжээг бууруулахад тусалдаг. Үнэн эсвэл худал?
  • Худал
  • Үнэн

TumenData LLC © 2021-2024.